Nyheder om sex og samliv

Sex og samliv er en naturlig del af vores liv, og i takt med vi bliver ældre bliver emnerne mere komplicerede. Det medfører også en række nye spørgsmål, som du søger at få svar på. Sex og samliv kan være svære emner at få italesat – både med din partner, dine venner, fagfolk og måske endda med din familie. Omvendt er der også nogle, der finder det ganske let at tale om. Dog er det væsentligt, at du husker på, at der ikke findes dumme spørgsmål. Det er bedre at sandheder og tvivlsspørgsmål på bordet, end at lade dem gå hen i det uvisse. Er du ung, og vil gerne have mere viden om sex og samliv? Så læs i dette blogindlæg, hvor du får råd til at komme i gang med snakken.

Er det for privat at tale om?

Sex og samliv bliver ofte anset som en privat ting, hvilket er en væsentlig årsag til, det at det er svært at bringe på banen. Ikke desto mindre har kommunikation har alle dage været væsentligt i forhold til at få besvaret alskens spørgsmål. Dog er det ikke altid let at tale om sex med din partner, og måske kan det endda virke akavet og intimiderende at indlede en samtale herom.

Hvis du er i tvivl om, hvordan samtalen skal indledes, kan du eksempelvis klikke ind på Tjeck.dk. Tjeck er et ungdomsmagasin, hvor du finder en række nyhedsartikler, interviews og fortæller om unges forhold til sex og samliv. Ved at læse om jævnaldrendes oplevelser, kan du måske få følelsen af, at du ikke stå alene med en given problemstilling. På sitet kan du fordybe dig i en række emner. Det særlige ved alle artiklerne er, at de rettet specielt til unge i alderen 15 til 25 år. Det bidrager til et godt identifikationspotentiale, hvis du selv er i samme aldersgruppe. På Tjeck Magazines hjemmeside finder du også en brevkasse. Her du mulighed for at læse besvarelser på andres spørgsmål og indsende dine egne henvendelser.

Føl dig godt tilpas

For at have et godt forhold til sex og samliv er det også vigtigt, at du har det godt til dig selv og din egen krop. Undersøgelser påviser gang på gang, at vi mennesker – og især unge – har nemmere ved at kritisere sig selv end at tale positivt om sig selv. Har du det godt med dig selv, bliver det lettere at tale om intime ting med andre. Det handler i høj grad om at opbygge et højt selvværd.

Netop ved at læse nyheder og fortællinger om sex og samliv, bliver du bevidst om, at du ikke er alene. Ved at du selv aktivt opsøger viden om sex og samliv kan du få be- og afkræftet myter. Ligesom med alt andet, der relaterer sig til menneskets krop, sundhed, sind og livsstil, bliver der hele tiden publiceret ny forskning inden for sex og samliv. Er du helt opdateret på samliv, er der større chance for, at du bliver mere sikker i dine samtaler om selvsamme emne. 

Forfatter: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *